Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών 2010Πληροφορίες
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ EΥΡΩΠΗΣ

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι της Κρήτης,

σας καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και ελπίζουμε να σας κάνουμε πιστούς αναγνώστες μας.

Η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης αποτελεί την ανώτατη βαθμίδα οργάνωσης της Κρητικής Διασποράς στην Ευρώπη με πλούσια δράση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ο σημαντικότερος σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η οργάνωση των Κρητών της Ευρώπης, η συνεργασία και η επικοινωνία, τόσο μεταξύ οργανώσεων αποδήμων Κρητών, όσο και με φορείς της Κρήτης. Το όραμα μας είναι η επίτευξη των παρακάτω στόχων:

Οι Κρήτες της Ευρώπης, από την προσωρινότητα της οδύσσειας περιπέτειας, των πρώτων χρόνων στις νέες τους πατρίδες, βιώνουν σήμερα την ενωμένη Ευρώπη.

Ως Ευρωπαίοι πολίτες ριζώνουν για καλά το κρητικό δέντρο. Όμως τόσο οι Κρητικές οργανώσεις, όσο και κάθε απόδημος Κρητικός οφείλουν να δώσουν κορφές ελεύθερες για την επιστήμη, πολιτισμό, την οικονομία και την κοινωνία.

Μια περιήγηση στις σελίδες της Ομοσπονδίας μας θα σας δώσει την ευκαιρία να πάρετε μια πρώτη γενική εικόνα της πολύπλευρης και ουσιαστικής δράσης μας.

Από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας